Materiály přicházející do styku s potravinami


Přísné testování

Než se potravina dostane k cílovému zákazníkovi, který ji sní, tak obvykle urazí velkou cestu. Vše totiž začíná už při jejich výrobě. Musíme mít vhodné suroviny a pracovní postup, abychom dosáhli dobrého výsledku. Následně putuje většinou do nějaké prodejny. Když se budeme bavit třeba o ovoci, tak to sice nikdo nevyrábí, ovšem často se pěstuje v tropických oblastech, utrhne se dříve a následně dozrává pomocí speciálního plynu.

plastová lahev

Během celého procesu přichází potraviny do styku s různými materiály, protože někde se musí vyrábět a v něčem přepravovat. Vždy je nutná volba správných materiálu, protože některé jsou pro člověka toxické. Nemusí být ani toxické, protože stačí, když třeba uvolňují do jídla látky, které nejsou pro člověka ve větší míře moc ideální. Třeba o tomto tématu se dost hovořili ve spojení s PET lahvemi. Sice se z nich něco uvolňuje, ale množství je opravdu malé, takže pokud nepijete celý rok z jedné plastové lahve, tak se nemáte čeho bát.

Přepravky

Zároveň by materiály neměli měnit chuť ani vůni, takže materiály, které takzvaně smrdí nepřichází v úvahu. Musíme proto používat materiály, které prošli kontrolou a jsou k tomuto účelu schváleny, což poznáme podle speciálního označování. Velmi často se jedná o plasty, ovšem ne o všechny druhy. Třeba nemůžeme používat plasty z 3D tisku, takže jestliže máte doma 3D tiskárnu, tak si v tomto ohledu dávejte pozor.

lahve v přepravce

Potraviny však musíme mít v čem přepravovat, proto se prodávají přepravky na ovoce Schoellerallibert. Ty splňují všechny kritéria, takže se nemusíte ničeho obávat. Zároveň se dají stohovat, čímž se ušetří výrazně místo. Navíc když se dá na paletu takových přepravek více, tak přesuneme spoustu ovoce najednou. Jistě už jste někdy takové přepravky viděli v nějakém obchodě. U tohoto prodejce je můžeme sehnat za nízkou cenu, což se rozhodně hodí. Potěší také robustní rukojeti, které usnadňují manipulaci.